Trouwen met een eenmanszaak


Heeft u of uw partner een eenmanszaak en overweegt u een huwelijk? Altijd een feestelijk voornemen en we wensen u alvast veel geluk en voorspoed. Wel is het verstandig een aantal zakelijke aspecten op een rijtje te zetten. Uw notaris weet waarop u vooral moet letten.

Het kan verkeren

Trouwen op huwelijkse voorwaarden klinkt voor veel mensen ongezellig. Maar wanneer er een eenmanszaak in het spel is, zijn huwelijkse voorwaarden toch de moeite van het overwegen waard. Laten we er even van uitgaan dat uw partner een eenmanszaak heeft. Wellicht gaat het nu crescendo met de zaak, maar het kan verkeren.

Schulden

Heeft de zaak schulden op het moment dat een echtscheiding wordt uitgesproken, dan krijgt u de helft van de schulden toegeschoven wanneer u in gemeenschap van goederen getrouwd bent. Dit geldt ook voor schulden die er al waren voor u trouwde. De keerzijde van de medaille is natuurlijk dat het vermogen van de eenmanszaak voor de helft van u is wanneer het huwelijk spaak loopt en u in gemeenschap van goederen getrouwd bent.

  • - Is er bij een huwelijk een eenmanszaak in het spel, dan zijn huwelijkse voorwaarden het overwegen waard

  • - Bij het opstellen van geldige huwelijkse voorwaarden hebt u uw notaris nodig