Uitbouw? Overleg met uw buren


Een bedrijf aan huis beginnen kan een goede reden zijn voor een uitbouw aan uw woning. Wanneer u daarvoor een bouwvergunning nodig hebt, let de gemeente bij het verstrekken daarvan niet altijd op onrechtmatige hinder voor uw buren. Tijdig overleg met uw buren uiteraard niet een dag voor de werkzaamheden beginnen is dan ook altijd verstandig.

Elegant

Natuurlijk kunnen uw buren in de plaatselijke huis-aan-huiskrant kennis nemen van uw plannen, want de gemeente is verplicht vergunningaanvragen en bouwvergunningen te publiceren in een voor iedereen beschikbaar medium. Vanzelfsprekend is het niet elegant wanneer uw buren uw plannen uit de krant moeten vernemen. Sterker nog: dit wekt ergernis.

Procedures

Deze ergernis kan zich vertalen in procedures, die de uitvoering van uw plannen ernstig kunnen vertragen. Zeker als blijkt dat ontheffing van het bestemmingsplan nodig is om een bouwvergunning te krijgen, kunnen uw plannen weerstand oproepen. Overleg met uw buren – wellicht hebben ze ideeën die overlast voor hen beperkt – kan dit ondervangen. Ons kantoor adviseert u uiteraard graag: we staan voor u klaar.

  • - Bij het verstrekken van een bouwvergunning let de gemeente niet altijd op onrechtmatige hinder voor uw buren

  • - Wanneer uw buren procedures aanspannen, kan dit de uitvoering van uw plannen ernstig vertragen