Samenlevingscontract en vinger aan de pols


Hebt u met uw partner een samenlevingscontract? Zijn er sinds de ondertekening omstandigheden gewijzigd die voor dit contract van belang zijn? Laat het contract dan aanpassen. Dit kan veel tijdrovende narigheid schelen wanneer het met de relatie misloopt. Hebt u geen samenlevingscontract (ingeval u niet gehuwd bent), dan is het de hoogste tijd dit te laten opstellen. Vanzelfsprekend staat ons kantoor graag voor u klaar.

Nieuwe keuken

Wanneer u met uw partner een koopwoning hebt (over huurwoningen een andere keer), zal in uw samenlevingscontract meestal opgenomen zijn dat u de hypotheek en onderhoud samen betaalt: allebei de helft. De situatie kan anders zijn bij bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe keuken, wanneer de een meer geld te besteden heeft dan de ander.

Eindafrekening

Wanneer u de nieuwe keuken betaalt, is het tijd het samenlevingscontract bij te stellen. Hoe weinig romantisch dat misschien ook klinkt. Doet u dit niet, dan kan er gesteggel ontstaan bij het verbreken van de relatie wanneer u wijst op uw investering in de nieuwe keuken en u deze investering verdisconteerd wilt zien in de eindafrekening.

  • - Indien u ongehuwd samenwoont, is een samenlevingscontract zeer aan te bevelen.

  • - Eveneens aan te raden: het samenlevingscontract laten aanpassen wanneer ter zake doende omstandigheden veranderen.