Hoe laat u uw kleinkinderen erven?


Kinderen die nog niet zo lang met hun studie bezig zijn of daarmee nog moeten beginnen, gaan een toekomst tegemoet met in financieel opzicht leeuwen en beren op de weg. Tenzij ze rijke en vrijgevige ouders hebben, bouwen ze een studieschuld op. Willen ze een huis kopen: vanaf 2018 worden kosten koper en verbouwingen niet meer meegefinancierd door banken.

Notarieel vastgelegd

Hebt u minderjarige kleinkinderen en hebben uw kinderen hun zaken financieel redelijk voor elkaar, dan zou u ervoor kunnen kiezen uw kleinkinderen te laten profiteren van uw erfenis. Dit kan alleen via een notarieel vastgelegd testament. Wij staan natuurlijk voor u klaar.

Mitsen en maren

Het is uiteraard van belang dat het vermogen van u en uw partner niet wordt opgesoupeerd door de kosten van een WZL-instelling (WZL staat voor Wet Langdurige Zorg). Laat in uw testament opnemen dat de erfenis opeisbaar wordt zodra de langstlevende is aangewezen op een dergelijke instelling. Verder kunt u – wanneer u met z’n tweeën bent – uw kleinkinderen (tot 40 jaar) twee keer een van (erf)belasting vrijgestelde schenking doen voor de financiering van een eigen woning. Wij loodsen u graag langs de mitsen en maren, voor zover mogelijk.

  • - Wanneer u met z’n tweeën bent, kunt u uw kleinkinderen (tot 40 jaar) twee keer een van (erf)belasting vrijgestelde schenking doen voor de financiering van een eigen woning

  • - Zorg er via uw testament voor dat uw vermogen niet wordt opgesoupeerd door de kosten van een WZL-instelling