Tegenwind bij verhuur via Airbnb


Wanneer u op een voor toeristen populaire locatie woont, kunt u een aardig bedrag bijverdienen door uw woonruimte voor korte perioden te verhuren via Airbnb. Dit klinkt makkelijker dan het is: het kan u op tegenwind vanuit diverse richtingen komen te staan.

Spaak in het wiel

De gemeente kan bijvoorbeeld een vergunning verplicht stellen, uw buren kunnen lastig worden en bezwaar maken en de hypotheekrechthebbende bank kan verhuur zelfs verbieden. Wanneer u een appartement bewoont en er sprake is van een Vereniging van Eigenaren, kan deze een spaak in het wiel steken.

Splitsingsakte

Een voorbeeld van het laatste speelde onlangs voor de rechtbank in Rotterdam. De bezitter van een appartement verhuurde zijn woning wanneer hij op zakenreis was of met vakantie. De VvE kon zich daarin niet vinden en eiste een verbod op verhuur op basis van de splitsingsakte van het appartementencomplex, waarin stond dat de appartementen de bestemming van woning hadden. De rechter wees het verbod toe.

Reken u niet rijk met plannen uw woning voor korte perioden te verhuren: deze plannen kunnen succesvol gedwarsboomd worden

Graag kijken we met u na of uw verhuurplannen op problemen kunnen stuiten